Wat ik doe is niet uniek. Hoe en waarom wel.

Voor als je het nog niet wist: sinds 1 oktober 2017 ben ik tijdens mijn studie voor mezelf begonnen met het bouwen van websites. Dit jaar heb ik mijn studie HBO-ICT Business afgerond met een bizar leerzame stage bij Frontis. Maar… wat nu? Lees even verder als je dat wil weten!

Een korte samenvatting van de afgelopen 2 jaar: het begon met websites voor het coverbandje waar ik bij speel, het loonbedrijf van mijn ouders en de gymvereniging in het dorp. Kort daarna volgden de eerste betaalde opdrachten voor een vuurwerkhandelaar en een motorcrossvereniging uit de regio. Deze opdrachtgevers vroegen om een factuurtje, waardoor ik me in heb moeten schrijven bij de Kamer van Koophandel: 730. was geboren.

“Maar websites maken doen er toch al zoveel?” Klopt. Daarom ontwikkel ik daarnaast webshops, webapplicaties, online strategieën, (klant)portalen, en nog veel meer. Allemaal digitale producten. “Maar dat kunnen er toch ook wel meer?” Ook dat klopt, maar iedereen heeft zijn eigen waarden. De mijne zijn diepgang, aandacht en oog voor context. Dit kun je trouwens ook zien op mijn gloednieuwe website.

Als ZZP’er werk ik veel samen met bedrijven en zelfstandigen die ik persoonlijk goed ken, waar ik in geloof en die ook in mij geloven. Dat onderlinge respect is de basis voor de meest waardevolle samenwerkingen, en omdat iedereen doet waar hij of zij goed in is komen we tot de beste resultaten.

Een voorbeeldje. Voor het maken van een website werk ik samen met een designer die eerst een visuele weergave maakt van de website, voordat ik deze ontwikkel. Dit omdat ik waarde hecht aan gebruiksvriendelijkheid en het oog wil natuurlijk ook wat! Andere partners zijn dan weer erg goed in zaken als webhosting, teksten schrijven, fotografie, software koppelingen en complexere technische vraagstukken. Dit maakt dat ik op nagenoeg iedere (digitale) vraag wel een antwoord heb!

“Je bent klaar met je opleiding, wat ga je nu doen?” 2 dagen in de week zal ik bij Semso aan de slag gaan om mee te denken over hun online strategie en deze uit te dragen. Die 3 dagen in de week die over blijven besteed ik vol energie aan 730. Dus ben je op zoek naar een website, wil je een webshop beginnen, denk je over het starten van een platform, of heb je een ander digitaal vraagstuk?

Mail, app, schrijf, of doe gewoon een belletje. Dan zet ik de koffie klaar.

Wat ik doe is niet uniek, hoe en waarom ik het doe wel.

Ben jij ook weer op de hoogte.