730. Blog

Dit zijn plugins die je niet kunt missen

In een eerdere blog heb ik al toegelicht waarom we op dit moment WordPress gebruiken ter ondersteuning van onze websites. Het lost problemen voor ons en de klant op een effectieve manier op. Een van de sterke punten van WordPress is de mogelijkheid om plugins naar hartenlust toe te voegen. Deze week zal ik je vertellen welke plugins zeker niet mogen ontbreken in een 730. Website.

Zoekmachine optimalisatie

Je wilt natuurlijk dat je website goed vindbaar is in Google en dat jij het uiterlijk ervan beheert. Hiervoor gebruiken wij de Yoast SEO plugin. Het geeft je de mogelijkheid jouw meta-informatie op een visuele manier te bewerken en het biedt een helpende hand bij het optimaliseren van je teksten. Daarnaast wordt er een sitemap gegenereerd, wat ook bijdraagt aan de vindbaarheid in de zoekmachine. Ten slotte kun je voor ieder type content (bijv. pagina’s, berichten, media, etc.) een vaste layout van de meta-informatie bepalen.

730-plugins-yoast-seo
Standaard meta-informatie bewerken per (in dit geval) post.

Caching plugins

In onze WordPress omgevingen zit ook standaard een caching plugin. Een caching plugin zorgt ervoor dat er eens in de zoveel tijd een snapchat wordt gemaakt van je website. Deze snapchat wordt vervolgens aan je bezoekers aangeboden. Dit maakt dat je gebruikers de pagina sneller in kunnen laden, omdat er niet nog allerlei requests uitgevoerd hoeven worden.

Welke plugin we gebruiken verschilt een beetje. WP Super Cache is een voorbeeld van een degelijke caching plugin en we gebruiken deze op meerdere van onze websites. De ervaring met deze plugin is goed en we zetten er een lekker snel websiteje mee neer bij onze klanten. Natuurlijk is een caching plugin niet de enige reden dat onze websites snel zijn, maar het draagt er wel aan bij.

Optimalisatie plugins

Wanneer je afbeeldingen op je website gebruikt, wil je dat de bestandsgrootte hiervan zo klein mogelijk is, zodat de laadtijd van je pagina’s beperkt blijft. Een image optimization plugin verricht hier wonderen. Ook bij deze plugin zijn er weer tal van varianten te vinden. Wij gebruiken meestal Smush van WPMU DEV.

Een dergelijke plugin optimaliseert de afbeelding die je uploadt direct en kan hiermee erg veel van de bestandsgrootte reduceren (soms wel 75%!). Dit draagt ook weer bij aan een lager bandbreedte verbruik, een snellere website en je kunt meer afbeeldingen in je database kwijt.

De 730. plugin

Bij oplevering van iedere 730. website zit ook een 730. Plugin. Hier zit standaard een 730. Admin Dashboard Widget in waar de meest voorkomende taken die uit te voeren zijn in de Admin omgeving beschreven staan. Dit zodat de klant zoveel mogelijk zelf uit kan voeren en een naslagwerk heeft mocht hij/zij het vergeten zijn. Daarnaast is er via de widget direct een mogelijkheid tot het indienen van een support verzoek bij verdere onduidelijkheid. De 730. plugin doet, naast het tonen van de widget, veel meer nuttige dingen. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer veiligheid door onder andere het verbergen van de WordPress versies en het veranderen van de inlogpagina voor de admin omgeving (standaard is urlvandewebsite.nl/wp-admin).

Natuurlijk is dit een algemeen overzicht van plugins die in al onze omgevingen staan en maken we veel functionaliteit gewoon zelf. Daardoor zijn we minder afhankelijk. Toch zijn er wat plugins die je goed kunnen ondersteunen en daadwerkelijk waarde toevoegen. Welke plugins gebruik jij? Laat het me weten via Facebook, Instagram of LinkedIn!

Meer te weten komen?

Als 730. vinden wij het delen van kennis en onze expertise enorm belangrijk. We houden je graag op de hoogte.